YaraMila SPRINTER

 
 
 

Тор с високо съдържание на азот и калий. Подходящ и за култури чувствителни на хлор. ЕО Тор.

 
Цените са без ДДС.
 

Брошура


Лист за безопасност

 
 
 
 

YaraMila SPRINTER

21-7-14 + 11.8SO3

Комбиниран тор за почвено приложение. ЕО тор.

YaraMila SPRINTER е направен по уникална технология, благодарение на която всички хранителни вещества в него се разтварят лесно във вода, формата им ги прави достъпни за корените на растенията. Гранулите се разтварят дори и от атмосферната влага. YaraMila SPRINTER е с високо съдържание на азот и калий, балансирано с фосфор и сяра. Подходящ е, както за основно торене, така и за подхранване на растенията през вегетацията на земеделските култури.

YaraMila SPRINTER е подходящ за приложение при всички калиеволюбиви култури. Може да влезе успешно в технологията отглеждане на много интензивни култури, както за основно торене, така и за подхранване на овощни, зеленчукови култури, тютюн, ягоди, малини и цветя. Подходящ и за култури чувствителни на хлор. YaraMila SPRINTER е много подходящ за торене на култури отглеждани на почви богати на фосфор. YaraMila SPRINTER може да се прилага в комбинация с други фосфор съдържащи торове. YaraMila SPRINTER съдържа освен основните хранителни елементи азот, фосфор и калий и важната за храненето на растенията - сяра. Сярата е необходима на растенията за усвояването на азота и за синтезирането на аминокиселините и протеините. Повечето български почви не съдържат достатъчни количества сяра за постигане на максимални добиви и качество от земеделските култури. Съдържа 21 % балансиран азот, комбинация от нитратна и амониева форма, с цел да осигурим на растенията бързо хранене с азот и в последствие по удължено такова. Високото съдържание на азот го прави много подходящ за торене на култури с високи потребности от хранене с азот. Фосфорът е в оптимално съотношение на ортофосфати, полифосфати и p-extend. Полифосфатите се намират във всички живи организми и са в основата на възникване на живот на Земята. Те се усвояват много по-ефективно от растенията, в сравнение с фосфора в другите торове. Полифосфатите подобряват усвояването на важни за растенията микроелементи. Калият е във форма, която подобрява добива и качеството на културите. Калият стимулира образуването на здрави стъбла, увеличава устойчивостта на стрес, болести, неприятели (нематоди и др.). Калият подобрява устойчивостта на ниски температури и осигурява оптимален воден режим нарастенията. Калият е незаменим хранителен елемент за постигане на висок добив и качество. Оптималното хранене с калий увеличава размера на зърното, плодовете и листата на земеделските култури. Калиевото торене повишава съдържанието на сухо вещество в продукцията, като по този начин повишава качеството и рандемана. Калият засилва имунната система на растенията. Подобрява търговският вид, съхраняемостта и транспортабилността на земеделската продукция. Прави аромата по-силен, оцветяването по-интензивно и вкуса на плодовете и зеленчуците по-приятен.

Съдържание:

Азот - 21 % (10.5 % амониев азот и 10.5 % нитратен азот)

Фосфор - 7 % Р2О5

Калий – 14 % - К2О

Сяра – 11.8 % SO3

*Примерни норми на торене:

Пшеница - 20-25 кг/дка

Ечемик - 20 кг/дка

Царевица - 20-40 кг/дка

Рапица - 20-30 кг/дка

Слънчоглед - 20-25 кг/дка

Лозя - 20-30 кг/дка

Тютюн - 20-30 кг/дка

Картофи - 30-50 кг/дка

Ягоди и малини - 30-40 кг/дка

Домати, пипер и патлажан - 30-50 кг/дка

Краставици - 20-40 кг/дка

Листни зеленчуци и подправки - 20-40 кг/дка

Ябълки, круши и дюли - 20-40 кг/дка

Череши, сливи, праскови и кайсии - 20-40 кг/дка

*Това са примерни норми на торене, за конкретни съобразени с вашите условия се свържете с нашите специалисти.

Съхранение: В сухи и чисти складови помещения, недопускащи пряко слънчево нагряване.

Срок на годност: 3 години след датата на производство.

Партида и дата на производство: според маркировката на опаковката.

Производител: Yara Norge Porsgrunn.

 Прочетете листа за безопасност.

 

K+S KALI GmbH

AGROLOGICAL DYNAMICS PROSERPINA SL

ICL Fertilizers
 
   

YaraMila | КВС Агро България YaraMila | КВС Агро България,торове, торене, калиеви торове, почвени торове, кристалон, калиев сулфат, патенткали, водоразтворими торове, растителна защита, препарати, калиев нитрат, магнезиев нитрат, фосфорни торове, npk, хидро, квс агро, кали енд залц, микроелементи, лабин, магнезиеви торове, азотни торове, комбинирани торове, смесени торове, семена, зеленчукови семена, торове за зеленчуци, оранжерия, агро, Syngenta, S&G flowers, семена за цветя, резници, разсад, разсади, синджента, impatiens, cyclamen, petunia, verbena, pelargonium, импатиенс, циклами, петуния, вербена, пеларгониум КВС Агро България