YaraVita REXOLIN Zn 15 (YaraTera REXOLIN Zn 15)

 
 
 

Хелатен цинков тор за профилактика и лечение на цинков недостиг. Подходящ за почвено приложение (фертигация и др.), хидропоника, листно приложение и за третиране на семена. ЕО тор.

 
20 лв / кг - опаковка 5 кг
Цените са без ДДС.
 

Брошура


Сертификат


Лист за безопасност

 
 
 
 

YaraVita REXOLIN Zn 15

Съдържание:

Цинк (Zn) - 15 % - EDTA

ЕО тор.

YaraVita REXOLIN Zn 15 е висококачествен, хелатиран, стабилен, разтворим във вода, цинков тор за профилактика и лечение на цинков недостиг. YaraVita REXOLIN Zn 15 е във формата на разтворими микрогранули. Стабилен в среда с рН 2-10. Смесим е с повечето препарати за РЗ и други торове. Безопасен е за употреба при растенията. Удобен е за ползване. Подходящ е за листно и почвено приложение, с фертигация и при хидропоника. Лесно се разтваря. Не се сбива. Не се разпрашава. Ефективен е за ползване при земеделските култури. Може да се ползва и неразтворен във вид на микрогранули на ръка и с подходяща техника. YaraVita REXOLIN Zn 15 ни дава гарантирани резултати - здрави и продуктивни растения, формиращи високи добиви. YaraVita REXOLIN Zn 15 е разработен така, че микроелемента цинк, съдържащ се в него, е предпазен от фиксация и преципитация, това ни спестява необходимостта да ползваме големи количества торове. YaraVita Rexolin Zn 15 е произведен от най-висококачествените суровини. Формулиран е така, че се усвоява лесно от корените на растенията. Подходящ е за употреба при най-различни технологии и условия на отглеждане на растенията.  Цинка е 100 % хелатиран, с изключителна чистота, не съдържа пълнители. Не води до корозиране на системите за третиране на семена, копковото напояване и другата земеделска техника.

YaraVita REXOLIN Zn 15 е разработен за компенсиране на цинковият недостиг в почвите и растенията.

Най-често недостига на цинк се проявява в алкални почви, почви богати на фосфор, почви торени с високи нива на фосфорни торове, почви с високо съдържание на органично вещество, почви с високо съдържание на глина. Цинка е в конкурентни отношения с желязото, медта и мангана.

YaraVita REXOLIN Zn 15 се транспортира лесно в растителните тъкани. Бързо се асимилира от растенията. YaraVita REXOLIN Zn 15 е с висока ефективност в ниски дози. Разтвора на YaraVita REXOLIN Zn 15, както за листно приложение, така и за фертигация е стабилен и удобен за употреба. Формата на хелатиране на цинка в YaraVita REXOLIN Zn 15 го предпазва от химически реакции с химическите елементи, които се съдържат във водата и почвата, така той остава активен и усвоим за растенията.

YaraVita REXOLIN Zn 15 може да се прилага при следните земеделски култури:

- Зърнените култури (пшеница, ечемик, ръж, овес, тритикале и др.);

- Ориз;

- Царевица, сорго и просо;

- Зеленчуковите култури (домати, пипер, патлажан и др.);

- Картофи;

- Бобови култури (фасул, соя, нахут, леща, грах и др.);

- Лозята;

- Влакнодайни култури (памук, лен и др.);

- Овощните култури (ябълки, круши, праскови, сливи, череши, кайсии и др.);

- Орехоплодни (орехи и др.);

- Хмел;

- Ягоди, малини, къпини, боровинки, френско грозде, арония и други.

- Рапица;

- Слънчоглед;

- Цвекло;

- Палми;

- Окрасни култури;

- Етерично-маслени култури;

- Детелина, люцерна;

- Лук, праз и чесън;

- Спанак;

- Хрян.

Цинка регулира растежните хормони. Цинка стимулира развитието на пъпките. Цинка е с ключово значение за растежа на плодовете. Цинка стимулира синтеза на протеините в растението. Цинка е компонент на редица ензими и е необходим на растенията за осъществяване на фотосинтезата, дишането и синтеза на белтъчини, производството на хормона на растежа (ауксин). Доброто хранене с цинк води до нормално развити и зелени листа. Недостига на цинк води до вджуджаване на овощните растения, те имат къси междувъзлия и малки листа. Цинка участва във формирането на пигменти и е важен за доброто оцветяване на плодовете. Цинка повишава устойчивостта на растенията на болести и ниски температури. Цинка повишава съхраняемостта на продукцията (плодове и зеленчуци). Подобрява качеството на зърното.

При житните кулутри недостига на цинк ограничава растежа, намалява добива и предизвиква междужилкова хлороза, която преминава в некротични петна. Недостига на цинк се проявява най-често в младите тъкани на растенията.

Недостига на цинк при царевицата предизвиква появата на надлъжни по-светли ивици по листата, които постепенно изсъхват. Младите листа стават светло жълти, а старите изсъхват изцяло.

При картофите цинковият недостиг води до намален растеж, листата се деформират, стават гъбести и трошливи. По-късно листата пожълтяват и некротират.

Недостига на цинк при фасула предизвиква междужилкова хлороза и забавен растеж.

Дефицита на цинк при овощните и зеленчуковите култури води до издребняване на листата. Тъканите им стават деформирани и късливи. На по-късен етап от развитието на недостига леторастите изсъхват и покафеняват.

YaraVita REXOLIN Zn 15 Подходящ за приложение при фертигация и хидропоника. Може да се прилага и на почвата. В хидропониката се използва по направената рецептура.

Не съдържа примеси. Не съдържа хлор.

Напълно е разтворим във вода. Разтворимост 1000 г/л вода при 20 градуса Целзий. Смесим с повечето торове и продукти за РЗ. Да не се смесва с мед съдържащи торове. Да не се смесва с концентрирани киселини.

Листно приложение:

Концентрация при листно приложение 0,1 %. В норма 100-150 г/дка. Може да се повтори след 14 дни. Фаза: наличие на достатъчно листна маса. Не се пръска във фаза цъфтеж. Пръсканията се прекратяват един месец преди прибирането на реколтата. Вода 20-150 л/дка.

При зърнени култури (пшеница, ечемик и др.) първо пръскане от 3-ти лист до братене, второ във фаза начало на удължаване на стъблото.

Царевица във фаза 2-6 лист, начало на удължаване на стъблото.

Картофи при наличие на достатъчно листна маса за пръскане (4-6 листа), фаза формиране на клубените.

При овощните култури обикновено YaraVita REXOLIN Zn 15 се пръска 2-3 пъти. Първият път преди започване на вегетацията. Вторият и третият път преди цъфтежа или след прибиране на реколтата преди листопада.

При хмела се прилага в началото на лятото. При нужда се правят 1-2 повторения през период от 14 дни.

Влакнодайни култури (лен, коноп, памук). При наличие на достатъчно листна маса за пръскане, от удължаване на стъблото до начало на цъфтеж.

Лук и чесън при наличие на достатъчно листна маса и при нарастване на главата.

*Примерни норми за почвено приложение (с фертигация и като микрогранули):

Полски култури - 100-400 г/дка.

Зеленчукови култури - 100-300 г/дка.

Лозя - 5-15 г/растение.

Овощни култури - 10-40 г/растение.

*Това са примерни норми за почвено приложение, за конкретни съобразени с вашите условия се свържете с нашите специалисти.

Третиране на семена:

Зърнени култури (пшеница, ечемик, тритикале и др.) - YaraVita REXOLIN Zn 15 - 100-150 г/т семена, в комбинация с 0.5-1.0 л/т семена Анимейт.

Царевица - YaraVita REXOLIN Zn 15 - 100-150 г/т семена, в комбинация с 0.5-1.0 л/т семена Анимейт.

Съхранение: В сухи и чисти складови помещения, недопускащи пряко слънчево нагряване.

Срок на годност: 3 години след датата на производство.

Партида и дата на производство: според маркировката на опаковката.

Производител: Nouryon Functional Chemicals.

 

K+S KALI GmbH

AGROLOGICAL DYNAMICS PROSERPINA SL

ICL Fertilizers
 
   

YaraVita | КВС Агро България YaraVita | КВС Агро България,торове, торене, калиеви торове, почвени торове, кристалон, калиев сулфат, патенткали, водоразтворими торове, растителна защита, препарати, калиев нитрат, магнезиев нитрат, фосфорни торове, npk, хидро, квс агро, кали енд залц, микроелементи, лабин, магнезиеви торове, азотни торове, комбинирани торове, смесени торове, семена, зеленчукови семена, торове за зеленчуци, оранжерия, агро, Syngenta, S&G flowers, семена за цветя, резници, разсад, разсади, синджента, impatiens, cyclamen, petunia, verbena, pelargonium, импатиенс, циклами, петуния, вербена, пеларгониум КВС Агро България