YaraVita REXOLIN Mn 13 (YaraTera REXOLIN Mn 13)

 
 
 

Хелатен манганов тор за профилактика и лечение на недостига на манган. EО тор.

 
19 лв/кг в 5 кг опаковка
Цените са без ДДС.
 

Брошура


Сертификат


Лист за безопасност

 
 
 
 

YaraVita REXOLIN Mn 13 е торов продукт за профилактика и лечение на недостига на микроелемента манган при земеделските култури. ЕО тор. YaraVita REXOLIN Mn 13 е подходящ за употреба с поливната вода (при фертигация и с хидропоника), за третиране на семена и за листно приложение. С подходяща техника или на ръка, може да се прилага и почвено, в неразтворен вид, като микрогранули. Стабилен е при рН на разтвора 3-10. Продукта е във формата на микрогранули и не се разпрашава при употреба. Не съдържа хлор и опасни примеси. Разтваря се лесно във вода. Разтворимост при 20 градуса Целзий - 800 г/л вода. YaraVita REXOLIN Mn 13 е напълно хелатиран с EDTA. Продукта е стабилен. Усвоява се бързо и лесно от растенията.

Съдържание:

Манган (Mn) EDTA - 13 %

Култури, които са чувствителни на недостиг на манган са зърнени култури (пшеница, ечемик, овес и др.), сорго, памук, фъстъци, картофи, грах, захарно цвекло, домати, ягоди, зелеви култури (главесто зеле, броколи, карфиол и др.), ябълки, круши, праскови, сливи, грозде, праскови, маслини, цитрусови култури и други. Недостига на манган най-често се проявява на почви с високо съдържание на органично вещество, при засушаване, алкална почвена реакция (или на субстрата), карбонатни почви и други. Мангана се блокира лесно в почви с високо съдържание на органично вещество (адсорбция). Оризищата, почви с преовлажняване и задържане на вода са бедни на манган. Мангана е незаменим хранителен елемент, абсолютно необходим за доброто развитие и плододаването на всички растения. Мангана влияе положително на дишането, усвояването на въглеродният двуокис и синтеза на въглехидратите. Мангана има важна роля във фотосинтезата. Дори и умерен недостиг на манган води до инхибиране на фотосинтезата. Мангана е важен за усвояването на азота. Дефицита на манган разстройва азотният метаболизъм и води до разрушаване на хлоропластите. Признаците на недостиг на манган са междужилкова хлороза (жълто-бяла), която започва от по-младите листа. На по-късен етап се появяват червеникаво-кафяви некротични петна. При зърнените култури некротичните петна са сиво-зелени на цвят, появяват се по базалните листа и са във формата на петна и ивици. Дефицита на манган в растителните тъкани, увеличава чувствителността им на паразити (гъбни, бактериални и вирусни болести). Микроелементите манган и желязо са в конкурентни отношения.

*Примерни норми на приложение:

Листно приложение:

Листно приложение - 100-200 г/дка, концентрация - 0.1 %, вода - 20-100 л/дка, пръска се - 1-4 пъти през вегетацията на растенията, през интервал от две седмици.

Соя - 3 пъти по 100 г/дка

Зърнени култури - 100-200 г/дка

Овощни култури (ябълки, круши, цитрусови и др.) - 100-200 г/дка

Лозя - 100-200 г/дка

Почвено приложение:

Почвено приложение - 150-400 г/дка

Лозя - 1-2 г/растение

Овощни дървета - 1-5 г/дърво

При листно приложение YaraVita REXOLIN Mn 13 се комбинира добре с YaraVera UREA - разтворима за листно приложение.

*Това са примерни норми на приложение, за конкретни съобразени с вашите условия се свържете с нашите специалисти.

Съхранение: В сухи и чисти складови помещения, недопускащи пряко слънчево нагряване.

Срок на годност: 3 години след датата на производство.

Партида и дата на производство: според маркировката на опаковката.

Производител: Nouryon Functional Chemicals.

 

K+S KALI GmbH

AGROLOGICAL DYNAMICS PROSERPINA SL

ICL Fertilizers
 
   

YaraVita | КВС Агро България YaraVita | КВС Агро България,торове, торене, калиеви торове, почвени торове, кристалон, калиев сулфат, патенткали, водоразтворими торове, растителна защита, препарати, калиев нитрат, магнезиев нитрат, фосфорни торове, npk, хидро, квс агро, кали енд залц, микроелементи, лабин, магнезиеви торове, азотни торове, комбинирани торове, смесени торове, семена, зеленчукови семена, торове за зеленчуци, оранжерия, агро, Syngenta, S&G flowers, семена за цветя, резници, разсад, разсади, синджента, impatiens, cyclamen, petunia, verbena, pelargonium, импатиенс, циклами, петуния, вербена, пеларгониум КВС Агро България